Левски срещу ЦСКА е дербито днес


Левски срещу ЦСКА е дербито днес
Левски посреща ЦСКА в дербито
03-11-2007 12:10 | levskibasket.com

Левски посреща ЦСКА в дербито на 7-мия кръг на мъжката А-1. След последната ценна победа като гост над Черно море във Варна, всички в клуба очакват с нетърпение двубоя в зала Триадица в събота от 18.00 часа. Двата отбора, тези на Левски и ЦСКА имат еднакъв точков актив след изиграните шест мача до този момент и делят 2-4 място заедно с Черно море. Както Левски, така и ЦСКА имат до този момент по една непредвидена загуба в шампионата. „Сините” паднаха от Рилски спортист у дома, а ЦСКА бе изненадан от Ямбол насред София.
 

Момчетата на треньора Любомир Минчев ще търсят първа победа над вечния съперник в първенството на страната от 21 декември 2005. Тогава Левски би за последно в първенството ЦСКА с 96-84. Миналата година „сините” изненадаха „червените” за купата на България в Перник и играха финал. В шампионата обаче Левски не успя да победи нито веднъж.


ЦСКА постигна две важни победи в последните два кръга над Рилски спортист като гост и над Спартак Плевен като домакин. В състава личат имената на двамата американци Лавел Пейн и Майк Хендерсън, както и на завърналия се от гастрол в Лукойл Академик капитан на отбора Георги Давидов. Те, заедно с Христо Николов и Людмил Хаджисотиров оформят ядрото на отбора, което играе в по-голяма част от времето. Със своите 15.9 точки и 8.5 борби Пейн е един от водещите играчи в шампионата на България.


Левски има значително по-дълга скамейка и това може да се окаже решаващ фактор в този мач. Въпреки отсъствието на Ники Върбанов и Христо Захариев и все още не напълно възстановения Юлиан Радионов, основното предимство на „сините” е в по-добрите състезатели, които влизат като резерви. Все пак Минчев и Божанков ще разчитат основната петица да си свърши работата. Четирима играчи са със среден двуцифрен точков актив от досегашните мачове. Станислав Славейков прави по 15.0, Златин Георгиев по 12.8, Веселин Веселинов по 10.8, а по-големия брат ГеоргиевСтефан по 10.7 точки средна на среща.


Левски влиза в ролята на фаворит, но срещата се очаква с интерес поради големия заряд, които винаги носят дербитата между тези два отбора.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи