Първа победа за Рилски спортист у дома


Първа победа за Рилски спортист у дома
Голубович завърши със 17 точки
03-11-2007 20:24

Съставът на Рилски спортист постигна първа победа в новия шампионат пред собствена публика. След като пропусна да го стори в предишните три срещи най-после момчетата на треньора Петко Делев записаха успех с 93-72 над гостуващия тим на Сливен.

Домакините започнаха малко по-добре мача и поведоха със 7 точки, но гостите се поосъзнаха и бързо намалиха пасива си. Първата четвърт бе доста нервна, а имаше и доста нарушения. Все пак в края й Рилски Спортист натрупа добра преднина, 33-21. В началото на втората част те поддържаха аванса си, но след добра серия на гостите от Сливен те намалиха до 36-31. Тогава обаче домакините отбелязаха няколко поредни точки и отново върнаха разликата на над 10 точки. В края на първото полувреме тя бе 12, 51-39.

Като че ли още в този момент победителят бе ясен. Въпреки дългия разбор на почивката за играчите от Сливен, нещата на терена не се промениха и Рилски Спортист продължи да контролира двубоя, като разликата се движеше между 10 и 15 точки. В края на частта тя се вдигна още повече до 74-55. Последната четвърт бе повече протоколна, а домакините поведоха с нав 20 точки. В последните минути в игра за самоковци влязоха и някой от младите момчета от школата на клуба, но никой от тях не успя да се разпише.

Сърбинът Мико Голубович бе най-резултатен за домакините със 17 точки, а други четирима завършиха с двуцифрен точков актив.


За гостите добре се представиха единствено Лоурънс Шарет и Николай Динев, отбелязали по 17 точки.  


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ – СЛИВЕН 


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ СРЕЩАТА!


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи