Дерби с 4 продължения при кадетите в София


Дерби с 4 продължения при кадетите в София
03-11-2007 21:58

Уникална спортна драма се разигра днес, в мач от третия кръг при кадетите в зона „Витоша”. Домакините от Септември загубиха със 120-123 от БУБА след 4 продължения и истинска битка, продължила повече от 2 часа.

Срещата започна оспорвана и вървеше кош за кош през цялата първа част. През втората четвърт, състезателите на Иван Коконов успяха да дръпнат в резултата и се оттеглиха на почивката с 14 точки преднина – 48-34.

През третия период, обаче нещата се обърнаха и БУБА се върнаха в мача. Така, двата отбора не можаха да излъчат победител в редовното време (78-78). Последваха едно, второ, трето, четвърто продължение, което в крайна сметка даде отговор кой ще е победителя в тази драма. По-устойчиви и физически и психически се оказаха играчите на БУБА и заслужено се поздравиха след последния съдийски сигнал.

За домакините от Септември, страхотен мач направиха Борисов и Атанасов, които отбелязаха по 37 точки всеки, но те не им стигнаха за крайната победа. Съотборникът им Василев завърши с 25.

В редиците на БУБА силите и възможностите бяха като че ли по-изравнени. Най-много точки вкара Иванов – 23. Буреш добави 21, а Станев 16.

Утре е четвъртият кръг от надпреварата при кадетите в София. Домакин е тимът на Шампион, а срещите започват от 09.30 ч в залата на Герена.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи