Партизан бие Звезда в дербито на Адриатика


Партизан бие Звезда в дербито на Адриатика
Пекович в акция (снимка: B 92)
04-11-2007 02:11

Баскетболистите на Партизан победиха Цървена Звезда с 82-67 в дербито на осмия кръг на Адриатическата лига. По този начин Партизан остана сам на върха със 7 побеи и 1 загуба, докато Цървена Звезда има 6 победи и 2 загуби. Отново най-добър за Партизан бе Никола Пекович с 23 точки, 10 борби и 3 блока. Американецът Милт Паласио добави 17 точки и 4 асистенции.

За Цървена Звезда Омар Кук вкара 24 точки, а Тадия Драгичевич завърши с 15 точки и 6 овладени топки.
 

Гостите, които бяха без привърженици в залата, опонираха на Партизан само в първите десет минути от мача. След кош на Кук в 13-та минта те поведоха с 24-23, но това бе последният път в мача в който те бяха напред в резултата. Партизан завърши първото полувреме със серия от 7-0, което доведе резултата до 40-29 в тяхна полза.
 

В началото на второто полувреме Звезда намали до 47-42, но нова серия от 7-0 направи разликата отново двуцифрена (54-42). В 35-та минута от мача Партизан вече водеше със 71-49, а Звезда намали в края до само 15 точки разлика. Играчите на Партизан доминираха в подкошието (45-29 са борбите в тяхна полза).
 

„Има все още доста неща, които трябва да оправяме и върху които трябва да работим Основна причина за нашата победа е по-голямата ни класа, въпреки, че това не е лесно да се покаже на терена,” каза треньорът на Партизан Душко Вуйошевич.
 

От друга страна Стеван Караджич, треньорът на Цървена Звезда бе лаконичен:

„Проблем за нас бе опазването на Пекович. Трима играяи не успяха да го опазят, но това е проблем и на други отбори по Европа. Ще играем още доста мачове с Партизан този сезон. Имаме обаче голям брой играчи, които трябва да свикнат да играят дербита от този характер.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи