Джейсън Кид с нов трипъл дабъл


Джейсън Кид с нов трипъл дабъл
Джейсън Кид (снимка: Getty Images)
04-11-2007 10:16

Джейсън Кид направи 50-ия трипъл дабъл за Ню Джърси Нетс, достатъчен за победата над Филаделфия 76-ърс с 93-88. Плеймейкърът на „мрежите” вкара 16 точки и добави 14 борби и 10 асистенции. Това бе неговият 88 трипъл дабъл в цялата му кариера досега в НБА.
 

Нетс загубиха предишната вечер от Торонто у дома с разгромното 69-106.

„Най-доброто, което можеше да се случи на този отбор днес, бе да излезем и се изкупим за слабата игра вчера,” каза Ричард Джеферсън. Той  добави 22, а Винс Картър 18 точки за Нетс, въпреки сблъсъка с гарда на домакините Кайл Корвър. Ню Джърси получиха подкрепа от скамейката, когато на голямото трио Кид-Джеферсън-Картър бе дадена почивка. Антоан Райт вкара 10, а словенеца Бостян Нахбар добави 8 точки.
 

Благодарение на тройка на Андре Игуодала преднината на Нетс бе намалена на само 4 точки (79-83), но това бе всичко, което те постигнаха в срещата. Те не се приближиха повече от това в последните 4 минути. Сиксърс не успяха да реализират наказателните си удари в заключителните минути, което се оказа решаващ фактор. Те вкараха само 21 от общо 32 удара от наказателната линия.

Игуодала вкара най-много за Сиксърс – 16 точки. Преди срещата той благодари на феновете и им обеща вълнуващ сезон. Сиксърс играят следващите три срещи пред собствена публика.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи