Лукойл Академик замина за Рига в пълен състав


Лукойл Академик замина за Рига в пълен състав
Лукойл Академик в пълен състав за Рига
04-11-2007 15:54 | gong.bg

Баскетболистите на Лукoйл Академик заминаха в пълен състав за първото си гостуване от турнира за Купа УЛЕБ тази година срещу латвийския АСК Рига в понеделник вечер.

Старши треньорът на „студентите” Желко Лукаич ще може да прецени на място, до колко ще може да използва контузения бразилец Мурило да Роса и американския плеймейкър Стевин Смит, който пък има проблеми с коляното.
 

Българският шампион взе със себе си и четирима от най-успешния отбор в историята на Академик, който през 1958 година игра финал в Европа именно срещу бъдещия съперник на Лукoйл Академик в понеделник в Рига. Това са легендарният Божидар Такев и още трима ветерани - Георги Панов, Любомир Панов и Виктор Радев.
 

Такев пък пожела на сегашния наставник на „студентите” Желко Лукаич да надмине неговите успехи от преди 50 години. Двубоят на откриването на Купа УЛЕБ ще е и своеобразно повторение и юбилей от финала, игран преди половин век с участието на българския тим. 
 

„Започваме участието си в Купа УЛЕБ тази година с надеждата да се представим по-добре от миналите ни игри”, каза пък Тодор Стойков, който ще изведе с капитанската лента съотборниците си.


Най-показателно за онова което предстои на Лукoйл Академик и онова, от което ще се нуждаят, може би се съдържа в думите на 88-годишния Божидар Такев, който каза: „Баскетболът е една игра, важен е отборът и който най-добре осъзнава това, той ще спечели”.

Студентите” летят за Рига с полет през Прага.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи