Испанец ще тренира Тони 7 от Сливен


Испанец ще тренира Тони 7 от Сливен
Един от отборите на Тони 7
06-11-2007 10:55

Ръководството на женския баскетболен Тони 7 взе решение да привлече като консултант към клуба испанецът Мануел Родеро. Поради ангажименти на старши треньора на отбора Ивайло Христов-Жиро с националния кадетски тим на България, който заминава за контролни срещи в Румъния, тази седмица заниманията в клуба ще води Родеро.
 

Мануел Родеро е роден през 1961 година във Валядолид, където е бил треньор на подрастващи. След това е работил като учител във веригата от училища Ла Елиана (Валенсия – Испания, Бостън – САЩ и Дъблин – Ирландия). Същият има лиценз от асоциацията на треньорите в Испания към баскетболната федерация на тази страна.  Той е женен от 8 години за българка от Сливен, а от една година семейството живее в България. Испанецът е бил очарован от природата в страната и е изявил желание да се установи да живее в града под сините камъни.
 

Самият Родеро в разговор с Жиро и изпълнителния директор на клуба Стефан Михайлов, е изявил желание да хвърли всички усилия да направи баскетболната школа на клуба една от най-добрите в страната. След победата на изборите в град Сливен на Йордан Лечков, в клуба се надяват и общината да приеме присърце тази добра идея, съответно да помогне за нейната реализация през следващите 4 години от мандата на общинското ръководство. В град Сливен се изгражда страхотна база, която ще е предпоставка за реализиране на този проект.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи