Европейският шампион оцеля в Белград


Европейският шампион оцеля в Белград
Ясикевичус и Божич (снимка: Fonet)
08-11-2007 03:45

Баскетболистите на Партизан загубиха за първи път този сезон в Евролигата след като в зала "Пионир" в Белград бяха надиграни от Панатинайкос с 94-90. „Чернобелите” се противопоставиха сериозно на шампиона на Европа и дори в самия край имаха шанс да спечелят мача.

Преди старта на срещата Борислав Станкович и Драган Капичич връчиха на специално направени плочи на Алексанър Джорджевич, Предраг Данилович и Желко Обрадович по повод техните заслуги за развитието на европейския клубен баскетбол.
 

Домакините започнаха мача с прекалено голям респект към съперника и докато се отърсят гостите вече водеха с 21-9. Все пак в края на първата част Партизан успя да намали на 24-16.

 

В началото на втората четвърт на терена се появи и най-скъпият баскетболист в Европа Шарунас Ясикевичус. Треньорът на домакините Душко Вуйошевич пък отговори с Петър Божич, който с няколко откраднати топки поведе съотборниците си и те намалиха на само 4 точки в 15-тата минута (28-32). Последва редуване на силни минути първо за гостите, после за домакините и все пак с тройка от девет метра на Диамантидис Панатинайкос се оттегли на почивката с 5 точки аванс (46-41).

 

В началото на второто полувреме Партизан дори успя да поведе с 51-50, преди Панатинайкос да направи серия от 7-0 и да си върне преднината. В последната атака на третата четвърт Пекович бе намерен отдолу под коша и изведе своите напред с точка (70-69).

Последната част започна с 6 поредни точки на гостите. По-късно Партизан успя да намали на 76-79 преди Диамантидис да вкара поредната си тройка и да увеличи преднината на 6 плюс за неговия тим.

45 секунди преди края разликата бе само 2 за Панатинайкос, Спанулис пропусна от тройката да сложи точка на спора, а в следващата атака Пекович изравни при оставаши 13 секунди преди края. От Партизан решиха да направят лично нарушение, за да имат последна атака в мача. Диамантидис вкара и двата наказателни за 92-90, след което Величкович бе оставен като по чудо сам на тройката, но не успя. Така еврошампиона оцеля и продължава без загуба до този момент.
 

Най-резултатен за Партизан бе Никола Пекович, който вкара 28 точки и овладя 10 борби. Отличен мач изигра и амерканският плеймейкър Милт Паласио с 23 точки.
 

За отбора на Желко Обрадович словенеца Сани Бечирович и Димитрис Диамантидис  вкараха по 16 точки, а Василис Спанулис добави 15.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПАРТИЗАН-ПАНАТИНАЙКОС


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи