ЛА Клипърс - номер 1 в НБА


ЛА Клипърс - номер 1 в НБА
Сам Касел (снимка: Getty Images)
08-11-2007 10:44

Да вярваме или не, най-добрият отбор в НБА според получените резултати до момента е ...ЛА Клипърс. Въпреки неволите, които ги сполетяха с непредвидени контузии, те продължават да бият и са един от трите отбора без загубен мач досега. „Ножиците” имат 4 победи, а Детройт и Бостън ги следват с по 3 победи и безагубен мач.
 

Без Елтън Бранд и Шон Ливингстън, Клипърс загубиха и Кътино Мобли и Рубен Патерсън през първата чевърт на снощния си мач с Индиана. Но дори и без тях те успяха да спечелят със 104-89. Сам Касел, който след две седмици ще стане на 38, вкара 13 от общо 20 стрелби и завърши с 35 точки. С този мач той показа, че тези които са го отписали, много са сбъркали. Крис Кеймън добави 15 точки 22 борби, най-много в един мач в лигата до този момент.
 

Клипърс водеха само с точка 68-67 в третата част преди да вкарат 14 поредни точки, седем от които на Касел. В края на частта те водеха с 87-72, а разликата достигна 21 точки в последната четвърт. Това бе първата загуба на Индиана след като те спечелиха първите си три срещи. Двама играчи направиха дебют за тях. Шон Уйлямс бе наказана за първите три срещи от лигата заради шофиране без книжка, а центърът Трой Мърфи бе пуснат за сефте този сезон след контузия в ахилеса.
 

Стартовата петица на ЛА Клипърс надвкара тази на Индиана 85-57, въпреки, че Мобли и Патерсън играха само по 5 минути в началото и вкараха общо едва 2 точки.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи