Артланд Драгонс дава награда от 500 евро за намиране на фен


Артланд Драгонс дава награда от 500 евро за намиране на фен
Артланд Драгонс
09-11-2007 17:22

Следващият съперник на Лукойл Академик в турнира за купата на УЛЕБ, германският Артланд Драгонс отнесе 3000 евро глоба от ръководството на баскетболната Бундеслига.
 

На последната домакинска среща с Олденбург главният съдия на мача Борис Шмид бе ударен със запалка от трибуните. Реферът веднага реагира и изпразни цялата трибуна с фенове, откъдето дойде хвърлената запалка. Мачът, игран миналата събота, завърши с победа на Артланд с 84-75.
 

Самият клуб пък взе собствени мерки по случилото се и обяви награда от 500 евро за този, който помогне да открият кой е хвърлил запалката. Спортният директор Марко Бийнс добави:

„Знам, че е обидно за някои да предпреиемем тези действия, но искаме баскетбола в нашата зала да бъде чист и без опасност за който и да е. Надявам се привържениците да го осъзнаят, защото заради един фен трябваше цялата трибуна да бъде изпразнена.”
 

Утре Артланд Драгонс гостуват на Падерборн Баскет в мач от седмия кръг на Бундеслигата. Отборът пристига в София в понеделник следобяд и ще бъде настанен в хотел "Хилтън" в София. Мачът от втория кръг на група Н от купата на УЛЕБ между Лукойл Академик и Артланд Драгонс е във вторник от 18.00 в зала "Универсиада" в София.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи