Неш по-добър от Шак, оставя го без победа


Неш по-добър от Шак, оставя го без победа
Неш атакува (снимка: Getty Images)
10-11-2007 12:45

Стив Неш изнесе поредната си лекция като сам направи серия от 11-0 в последната четвърт и остави Маями без победа. Финикс Сънс спечелиха гостуването си във Флорида със 106-101.
 

Попитан след мача, треньорът на Хийт Пат Райли дали са могли да направят нещо по-различно срещу два пъти MVP на лигата той отговори: „Нищо повече, ние направихме всичко, което бе по силите ни.”


Неш вкара 30 точки и подаде 8 асистенции, като вкара 6 тройки от 7 опита.

Пет минути преди края Маями водеха с 5 точки, но Неш взе нещата в свои ръце. Той вкара четири поредни коша от четири опита, докато Хийт пропуснаха всичките си 6 стрелби.
 

„Стив бе невреоятен,” каза треньорът на Финикс Майк Д’Антони. „Не мога да привикна с него. Всеки път ми е приятно да го гледам.”
 

Амари Студемайър, който пропусна предишните три мача на Сънс попадна в стартовата петорка и вкара 9 точки преди да бъде изгонен в началото на третата четвърт. Бразилецът Леандро Барбоса и Шон Мериън вкараха по 17 точки, а Раджа Бел добави 16 преди да излезе в последната част с изкълчен глезен. Мериън също взе и 24 борби. „Слънцата” отбелязоха 15 тройки в мача.

 

Шакил О’Нийл вкара 25 точки и хвана 10 борби, но и те не помогнаха на Маями да запишат първа победа за сезона. Те имаха шанс да изравнят 9 секунди преди края, но стрелбата на Рики Дейвис от тройката отскочи от ринга. Последният и Джейсън Уйлямс добавиха по 21 точки за Маями. Пени Хардуей за пръв път от 2004 година попадна в стартов лист на мач от НБА. Той обаче успя да вкара само три наказателни удара в срещата. 
 

Маями е един от петте отбора без победа до този момент, другите четири са Голдън Стейт, Минесота, Сиатъл и Вашингтън.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи