Крейг МакКензи: Скоро Дийн ще бъде един от най-добрите плеймейкъри в Европа


Крейг МакКензи: Скоро Дийн ще бъде един от най-добрите плеймейкъри в Европа
Уили Дийн
10-11-2007 17:14

Уили Дийн, който игра през последните две години за руският Спартак Владивосток подписа днес контракт с Лукойл Академик, съобщават от неговата агенция. Ето какво каза неговият нов мениджър Крейг МакКензи от Higher Vision Sports AMG за сайта BulgarianBasket.com:

„Наблюдавахме развитието на Уили за дълъг период от време и въпреки, че той бе освободен от Вашингтън Уизардс той се развива в правилна посока. Самият факт, че получи шанс в НБА говори сам за себе си. Нямам съмнение, че рано или късно благодарение на работата си той ще бъде един от най-добрите плеймейкъри в Европа много скоро. Той е силен, атлетичен гард, който може да вкарва от различни позиции. Но по-важното е, че той е колективен играч и играе за отбора.”
 

След като бе освободен от Вашингтън Уизардс играча изчака у дома преди да дойдат оферти от други отбори. Неговото желание бе да играе в отбор от Евролигата или УЛЕБ Къп. Когато дойде офертата на Лукойл Академик, преговорите не продължиха дълго. Дийн подписа договор с шампиона на България само за мачовете от УЛЕБ и ще бъде част от клуба до приключване на участието в този турнир. Играчът има опция да си тръгне, ако има оферта от друг клуб след като Лукойл Академик приключи участието си в турнира за купата на УЛЕБ или евентуално да остане до края на сезона в българското първенство, ако пожелае. 
 

„Уили бе готов да започне да играе веднага, така че след като бе освободен от Вашингтън чакахме с нетърпение офертите на отборите от Европа. Контракта му дава възможност да покаже какво може в този отбор, да спечели първенството на България или да избере друг отбор в Европа. Смятам, че той ще се представи много добре,” каза още специално за BulgarianBasket.com неговият агент Крейг МакКензи.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи