Балкан изненада Левски


Балкан изненада Левски
Иван Лилов най-добър (yambolbasketball.com)
10-11-2007 20:56

Благодарение на отличната си игра в защитя Балкан нанесе трето поражение на Левски през този сезон след като ги надигра в собствената си зала „Балкан” в Ботевград със 79-65.
 

След една равностойна първа четвърт (20-19), Балкан дръпна в резултата и бавно си увеличаваше преднината, която дори стигна границата от 20-те точки по време на третата четвърт. Левски успяха да намалят, но в крайна сметка успяха да стигнат само до почетна загуба. Решаваща се оказа втората четвърт в мача, в която "сините" баскетболисти отбелязоха само 8 точки и не маериха вярно решение срещу зоната на съперника.
 

Гардът на домакините Иван Лилов бе над всички с вкараните 25 точки и 6 борби. Добре му партнираше колегата на външния пост Павле Болковац с 16 точки и 7 борби. Своят принос в мача имаха и Атанас Радев и Дуейн Мортън, завършили 12 съответно с 14 точки.
 

Основни единици на гостите бяха спряни, като задоволиха само Станислав Славейков с 20 точки и 8 овладени топки и Стефан Георгиев с 13 точки.
 

Титулярите на Балкан надвкараха тези на Левски със 75-46. „Сините” успяха само в 6 от своите 28 стрелби от зоната за три точки (22 %).
 

След тази победа Балкан е на 5-то място с актив от 4 победи и 4 загуби, докато Левски въпреки загубата си остава 2-ри с 5 победи и 3 загуби.


В следващият последен кръг от първото завъртане Левски приема Сливен у дома, докато Балкан излиза на Дунав 2007.

  

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи