Деян Иванов най-добър за КК Сплит


Деян Иванов най-добър за КК Сплит
КК Сплит
11-11-2007 15:09

Деян Иванов бе най-добрият играч за своя КК Сплит при победата на хърватския тим като гост над Будучност със 77-72 в поредния кръг от Адриатическата лига.

Иванов не бе най-резултатният баскетболист от Сплит, но благодарение на 14-те овладени топки събра най-голям коефициент – 20. Той вкара 8 точки за 28 минути. Най-много отбеляза американското крило Марлон Гарнет с 24 точки. За Будучност Владислав Драгойлович завърши 29 точки.
 

Хърватите играха страхотно през първото полувреме, разбиха тотално защитата на домакините и поведоха на полувремето с 49-30. След почивката домакините се събудиха, но бе прекалено късно за пълен обрат. Те успяха да намалят на само 6 точки преди последната четвърт, но тройки на Рудеж и Гарнет вдигнаха отново резултата на 12 точки и с това всички съмнения около крайния победител в мача се изпариха.
 

Това бе четвърта победа на Сплит от девет изиграни мача. Благодарение на нея те делят 8-10 място във временното класиране на лигата заедно с Будучност и Войводина Нови Сад. Следващата събота Деян Иванов и Сплит приемат изненадата на Евролигата до този момент – Юнион Олимпия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи