Георги Младенов: Важна победа за нас, тъй като се връщаме в борбата


Георги Младенов: Важна победа за нас, тъй като се връщаме в борбата
Георги Младенов (снимка: gong.bg)
11-11-2007 15:04 | gong.bg

Старши треньорът на Балкан Ботевград Георги Младенов бе изключително удовлетворен от работата на своя отбор при успеха над Левски със 79:65. Легендарният играч на „сините” обаче бе категоричен, че няма място за сантименти, когато става дума за баскетбол.
„Да не фаворизираме така, че аз съм от Левски, че моето сърце е в Левски, че съм играл 25 и повече години в Левски. Аз съм професионалист. Аз когато съм в Ботевград, ще защитавам цветовете на Балкан. Важна победа за нас, тъй като се връщаме в борбата. Аз твърдя, че отборът на Левски, след Лукойл, играе най-добрия баскетбол в България. Една такава победа е чудесна. Момчетата изпълниха на 90% задачите си и съм доволен,” сподели Младенов за Гонг след победата.
 
„Тактическата дисциплина, игровата дисциплина е най-важна. Това прави отборите силни. Побеждаваме, това ни дава удовлетворение от свършената работа и ти доставя удоволствие това, което изпълняваш. Освен това, ние сме най-младият отбор в първенството. Средната ни възраст е 19 години и 3 месеца, без Дуейн Мортън, аз съм ги смятал,” сподели още доволният специалист. „Ако влезем тази година в четворката, за нас това ще е голям успех, не забравяйте, че сме много млад състав. Имаме бъдеще.”  
„Няма човек, който да си върши работата добре, да вижда отбора си да върви напред и да не е доволен. Сега дори понякога очакванията ми се надхвърлят,” завърши Младенов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи