Трима българи играха в ACB днес


Трима българи играха в ACB днес
Аврамов с юношите на Валенсия (снимка: gong.bg)
11-11-2007 16:41 | Александър Сотиров

Виве Менорка на Калоян Иванов записа нова загуба в Испания. Този път тима от Балеарските острови отстъпи като гост на Поларис Уърлд Мурсия със 71:68.
21-годишния Калоян престоя едва 8 минути в игра. За това време младия варненец не успя да направи нищо значимо, и завърши с една неуспешна стрелба от далечно разстояние и едно лично нарушение. Най-резултатен за неговия Виве Менорка бе Марио Стоич, който успя да вкара 19 точки. За победителите от Мурсия американското крило Джими Лий Хънтър се отчете със 17 точки.

Това бе шеста загуба за сезона за Менорка, като след 7 кръга те заемат незавидната 16-та позиция.
Друг българин, макар и с френски паспорт - Васил Евтимов също записа загуба. 208-сантиметровия център и неговия Групо Капитол Валядолид отстъпиха на Памеса Валенсия като домакини със 70:81. Евтимов игра 11 минути и успя да реализира 3 точки и да грабне 3 отскочили топки и да направи 1 завършващо подаване.
Може би изненадващо за баскетболните фенове, този кръг дебют в ACB направи трети българин този сезон - младата варненска надежда Божидар Аврамов. Божо се появи в игра за едва 17 секунди, но тепърва ще има възможност да се докаже и да трупа опит на най-високо европейско ниво.

Най-резултатен в срещата бе Рубен Дъглас, който наниза 25 точки за тима от Валенсия.  За Валядолид Бъд Или вкара 24.
След тази среща Валенсия е на пето място в класирането с 5 победи и 2 загуби, а Валядолид е на 14-та позиция с 2 победи и 5 загуби.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи