Спартак печели в Сливен


Спартак печели в Сливен
Хриси Димитров (снимка: spartak-basket.com)
11-11-2007 22:44

Отборът на Спартак Плевен постигна нова победа в шампионата. Плевенчани победиха в Сливен в зала Васил Левски местния отбор с 78-67.

Отборът на Сливен започна двубоя силно подкрепян от своята публика. По-опитният отбор на гостите обаче не се стресна и първата част протече равностойно. Така след нея домакините водеха със 17-15. За съжаление на феновете в залата обаче втората част не протече по същия начин. Класата на плевенчани си каза думата и те успяха да обърнат резултата и да вземат контрола над мача. Те спечелиха втората част с 23-16 и се оттеглиха на почивка с преднина 38-33.

В третата част пък стана ясно и кой ще спечели мача. Гостите продължиха с по-добрата си игра и успяха да добавят нови 12 точки към аванса си. В последната част домакините все пак съумяха да намалят дефицита си и да направят загубата си по-почетна.

Като рещаващ фактор за загубата на Сливен може да се отчете и факта, че нито един от резервните състезатели, които влязоха в игра не успя да се разпише.

Стоян Петков изигра много добър мач за домакините и приключи с 24 точки, 8 борби и 3 чадъра.
За пореден път Хриси Димитров бе най-добър за Спартак като завърши с 27 точки и 6 борби, докато Саша Топчов се отчете с 23 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН - СПАРТАК ПЛЕВЕН


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи