MONEYTIME


MONEYTIME
13-11-2007 13:15

В баскетбола това е времето, когато се решава мача. Финалните секунди, когато всеки кош може да е последен и да донесе победата. Довечера настъпва тъкмо това време за ЛукОйл в купа УЛЕБ.
Вярно, че двубоят с Артланд Драгонс е едва от втория кръг на престижната надпревара, но за отбор като Академик всеки мач в Европа трябва да се приема все едно е последен. Клуб, който за добро или за лошо олицетворява стремежите на цяла България в баскетбола. Тим, който едновременно носи славата, но и отговорността единствен да представя страната ни сред най-добрите на Стария континент. За отбор, при който никоя победа не идва лесно и винаги полага неимоверни усилия да стигне до успеха, всеки отделен двубой е безкрайно важен. Също, както и всяко поражение може да се окаже фатално.
И пак за клуб като ЛукОйл Академик е важно да има лице. Лидер. Някой, който в най-голяма степен да осъзнава какво значи да носиш екипа на „студентите”. Някой, който е преживял и ценни победи, и тежки загуби със същия този екип. Някой като Тодор Стойков, който да поведе съотборниците си – Ристе Стефанов, Перо Антич, Донта Смит, Тенчо Бонев и останалите към успеха.
Отброяването започва точно в 18 часа на днешния 13-ти ноември.
Тази дата пък е по-специална за един човек, който може да се окаже не по-малко важен като личност за българския баскетбол от резултатите на ЛукОйл Академик в УЛЕБ.
Пини Гершон.
Звездният израелски треньор, който може да застане начело на националния ни тим празнува 56-я си рожден ден днес. Той със сигурност знае какво е да ти пари под краката и тръпката от предстоящия сблъсък да е толкова голяма, че да нямаш търпение да видиш на таблото това: 3... 2… 1…

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи