БК Киев стана едноличен лидер


БК Киев стана едноличен лидер
Юджийн Джетър (БК Киев)
14-11-2007 12:03

Съставът на Киев записа втора поредна победа и се изкачи на върха в група Н на тазгодишното издание на турнира за купата на УЛЕБ. След като сюрпризираха Бенетон в Тревизо миналия вторник, тази вечер Киев надиграха със 79-67 АСК Рига.
 

Първото полувреме не предвещаваше лесна победа за домакините. То завърши при резултат 41-40, но в третата част всички надежди на гостите за краен успех се изпариха. Тази част бе спечелена от Киев с 20-8 и така преди да влязат в последната четвърт домакините вече имаха преднина от 61-48. Точно както в мача с Лукойл Академик преди една седмица АСК Рига реши мача, но този път в другата посока. В последната четвърт те съкратиха точка от преднината на украинците, но дотам.
 

Юджийн Джетър вкара 17 точки за Киев, а Артур Дроздов добави 14.

За гостите от АСК Рига Дуейн Бройлс бе най-резултатен с 13 отбелязани точки. За тях все още не игра контузения гард Къртис Милидж.
 

След победата си тази вечер БК Киев оглави класирането и е единствен без загубен мач след двата изиграни кръга. На дъното изненадващо е Бенетон Тревизо без спечелена среща.
 

Киев посреща следващия кръг По Ортез, докато АСК Рига гостува отново, но на германците от Артланд. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БК КИЕВ - АСК РИГА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи