Първа победа за полският Проком


Първа победа за полският Проком
Томас Ван Ден Спигел
15-11-2007 11:15

Полският Проком Трефл записа първа победа в тазгодишното издание на Евролигата благодарение на центъра си Томас Ван Ден Спигел, изиграл запомнящ се мач. Като гост на Виртус Болоня, Проком записа успех с 87-75 в група А.
 

Ван Ден Спигел завърши с 27 точки и 14 борби като вкара всичките си стрелби от наказателната линия и успя в 8 от 11 опита за 2 точки. Той и други двама съиграчи отбелязоха повече точки от целия тим на Болоня. Донатас Сланина бе най-резултатен с 28 точки, а Дейжуън Уагнър добави 22. Сърбинът Милан Гурович не игра поради заболяване.
 

Диуорик Спенсър и Делонте Холънд се отчетоха с по 22 точки за домакините. Те губеха с 20 точки в последната четвърт, но намалиха на само 5 две минути преди края. В този момент Ван Ден Спигел добави още 6 точки и с това реши мача в полза на гостите.
 

„Знаехме, че ще бъде труден мач за нас. Това бе една от последните ни възможности да задържим шансовете си за Топ 16. Но играхме разумно и спечелихме,” каза треньорът на Проком Еугениуш Киевски.
 

„Много бе трудно да играем без трима основни играчи досега – Бест, Волковицки и Гурович. Просто знаехме, че всеки играч трябва да играе над средното. И успяхме. Преди срещата казах на собственика на Виртус, че това ще бъде специален мач за мен вследствие незабравимите ми години с Фортитудо. Това ме надъха да играя по този начин,” каза най-добрият в срещата Ван Ден Спигел.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИРТУС БОЛОНЯ - ПРОКОМ ТРЕФЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи