Федерацията чака отговор от Гершон


Федерацията чака отговор от Гершон
Пини Гершон
16-11-2007 12:17 | gong.bg

Ръководството на баскетболната ни федерация очаква отговора на желания за наставник на мъжкия ни национален тим Пини Гершон, съобщава Гонг. Израелецът е избор номер едно на родните баскет-шефове, а и той самият определено проявява интерес.

В момента Гершон води гръцкия Олимпиакос, където пък играе и американецът с български паспорт Родерик Блекни. Баскетболистът игра за националния ни тим под ръководството на Тити Папазов в допълнителните евроквалификации тази година.


Обявяването на датата за жребия на евроквалификациите за следващото първенство на Стария континент отново повдига въпроса за очакваната развръзка по преговорите Гершон - България. В централата ни по баскетбол се надяват на положителен отговор от известния специалист, който преди време дори поиска записи с играта на мъжкия ни представителен тим.


Общо 17 отбора при мъжете пък ще се пуснат в битка за класиране следващата година и въпреки, че още не са обявени официално урните, в които ще бъдат разпределени съставите, наскоро македонски вестник прогнозира, въз основа на крайното подреждане от последното Европейско първенство, че България, Македония, Босна и Херцеговина и Естония ще попаднат в трета утра при жребия.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи