Гейнс в Бенетон, Махмути нов треньор


Гейнс в Бенетон, Махмути нов треньор
Октай Махмути
16-11-2007 15:12

След отчайващо слабия старт на сезона за Бенетон Тревизо ръководството на отбора предприе мерки за излизане от кризата. Първо бе уволнен треньора Алесандро Рамали, а бе освободен и Дермар Джонсън.

Сега в отбора бе привлечен Рийс Гейнс, а най-вероятен нов треньор ще бъде Октай Махмути.
Гейнс бе желан в тима още през лятото, но тогава предпочете офертата на Армани Джийнс и шансът да играе в Евролигата. След като не успя да разгърне потенциала си в Милано американецът реши, че може да напусне тима и да се отправи към Тревизо. Миналия сезон Гейнс бе девети най-добър реализатор в Серия А, носейки екипа на Анджелико Биела. Той имаше средно по 16.7 точки на мач. Сега Гейнс отново ще се събере в отбор с бившия си Генерален Мениджър Марко Атрипалди, който от лятото е при зеленобелите.

Много е вероятно плеймейкърът на тима Лайънъл Чалмърс да напусне, като сериозен кандидат за него е Виртус Болоня. Като негов заместник се спряга Травис Бест, който бе освободен от Проком Трефл.

Друга промяна в Тревизо ще е на треньорската позиция. Октай Махмути е бил два дни в града и е преговарял с Атрипалди. Сега остават да се уточнят последните детайли и двамата да постигнат договореност. В следващия двубой тимът ще бъде воден от помощник-треньорът до този момент Франческо Витучи.

Както е известно във вторник Бенетон Тревизо посреща Лукойл Академик в трети мач от Купа УЛЕБ.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи