Даниела Георгиева: Искам да играя баскетбол, а не да си стоя вкъщи


Даниела Георгиева: Искам да играя баскетбол, а не да си стоя вкъщи
Даниела Георгиева
18-11-2007 00:59

В интервю за русенското радио Темпо (105,8 FM) снощи новото попълнение на Лукойл Нефтохимик Даниела Георгиева разясни някои обстоятелства около преминаването си от русенския Дунав Еконт в бургаския тим.
 
През тази седмица за теб се изписаха доста неща по медиите. В крайна сметка вече не си играч на Дунав Еконт, а на основния им съперник за титлата. Как се чувстваш след всичко това?
Спокойна съм, че всичко мина за мен по един добър начин. Не очаквах наистина да получа предложение от Лукойл. Но те, след като разбраха, че съм освободена, веднага потърсиха контакт с мен, осъществихме преговори и така се стигна до договора, който сключих.
 
Какви са причините да си тръгнеш от Русе, от твоя гледна точка?
Причините не са тези, които се тиражираха, или че нямам мотивация да се боря за основната петица. Причината е изцяло в мен - просто не се чувствах на мястото си. Има и други причини, но за тях не искам да говоря. Просто сметнах, че мястото ми вече не е в този отбор. И ръководството, и треньора показаха, че вече няма много да се разчита на мен, а аз не искам да седя по цял мач на пейката.
 
В едно интервю след мачовете от евротурнирите, беше казала, че ще помогнеш на Дунав Еконт поне да победи Лукойл и да вземете титлата и купата. Сега какво ще кажеш?
Ами сега мога да кажа само обратното - че ще направя всичко възможно, отборът, за който ще се състезавам, т.е. Лукойл, да вземе титлата. Винаги се боря за първото място, няма значение с кой отбор.
 
И един последен въпрос, ако ми позволиш, в по-личен план. Твоят годеник е играч на Дунав 2007 - с него как ще се разберете сега?
Той напълно ме подкрепя. Малко ще ни е трудно, разбира се. Но все пак искам да играя баскетбол, а не да си стоя вкъщи. Той ме разбира напълно и ме подкрепя, така че ще се чакаме.
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи