Силен мач на Васко Евтимов, Калоян Иванов също бие


Силен мач на Васко Евтимов, Калоян Иванов също бие
Васко Евтимов (АСВ.com)
18-11-2007 10:15

Васко Евтимов изигра един от най-добрите си мачове с отбора на Групо Капитол Валядолид и допринесе за третата им победа за сезона в испанската АСВ. В един много интригуващ мач Валядолид победиха Гран Канария с 89-88, а Евтимов вкара 15 точки и взе 7 борби като вкара 7 от 11 стрелби за 2 точки. Васко влезе като резерва и игра 22 минути в срещата, която бе оспорвана от началото до самия край. Нито един от отборите не успя да спечели четирите части с повече от 2 точки разлика. Въпреки много добрата зонова защита на гостите от Канарските острови, домакините чрез литовеца Дариуш Пакаманис вкраха тройка в края, която донесе третата победа (и втора у дома) за Валядолид. Победата изкачи домакините на 12 място от 18 отбора. 
 

В същото време Калоян Иванов и ВивеМенорка записаха втори успех за сезона и се отлепиха от дъното на таблицата. Те надиграха убедително Кахасол от Севиля със 102-80. Калоян игра 12 минути и вкара 7 точки (от които 1 тройка) и подаде 2 асистенции. Това трябваше да бъде българско дерби в АСВ, но Филип Виденов напусна наскоро Кахасол и вече не е част от този отбор.
 

Друг българин в АСВ, младият талант Божидар Аврамов с отбора си Памеса Валенсия претърпя загуба като гост на Фуенлабрада със 64-69. Аврамов бе включен в групата, но не игра в срещата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи