Лодърдейл ще играе в Обединените Арабски Емирства


Лодърдейл ще играе в Обединените Арабски Емирства
Прийст Лодърдейл
18-11-2007 14:51

Бившият звезда на Лукойл Академик Прийст Лодърдейл смени клубната принадлежност. През този сезон той ще се състезава в отбора на Ал Насър в Обединените Арабски Емирства. През последните година и половина той бе част от клуба Ал Итихад Джеда от Саудитска Арабия. С този отбор той спечели титлата на страната, а в клубното арабско първенство веднъж игра на финал (2006), а в миналия шампионат стана трети. PL бе основна единица в състава, но през този сезон той реши да се състезава за друг отбор.
 

221-сантиметровият Лодърдейл игра в България от 2002 до 2004 година и бе един от играчите с най-много заслуги за издигането му на европейска сцена. Той бе един от най-доминиращите състезатели, идвали в България. Благодарение най-вече на него Лукойл Академик нямаха съперници у нас, а отборите в Европа се отнасяха с респект към „студентите”.

Триото Тодор Стойков-Браянт Смит-Лодърдейл ще се запомни като едно от най-силните през последните години в българския баскетбол.
 

След като получи български паспорт през 2004 година, той напусна отборът на Лукойл Академик след което кариерата му продължи в азиатските страни. Първо бе привлечен от Саба Батери в Иран, но така и не изигра нито един мач за този отбор. След това сключи договор с Ал Итихад Джеда в Саудитска Арабия, където остави отлични впечатления. Ето, че сега той има нов отбор в нова страна и е готов да приеме отново предизвикателството. В разговор той сподели специално за сайта BulgarianBasket, че се чувства много добре в Дубай, но България много му липсва. Продължава да доминира в подкошието, нещо което е привично за него.
 

Браянт Смит все още изчаква изгодно предложение, като неговият мениджър отхвърли поканата на PL  и предложените много добри условия да му стане съотборник в новия му клуб. През миналият сезон Смит бе в Бенетон Тревизо, следващият съперник на Лукойл Академик в турнира за купата на УЛЕБ.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи