Цекова в страхотна форма, Муран губи


Цекова в страхотна форма, Муран губи
18-11-2007 14:51

Полина Цекова вкара почти половината от точките на своя отбор, но и това не стигна Муран да прекъсне серията си от 3 поредни загуби. Те вкараха рекордно малко за сезона и загубиха от ЕСБ Лил Метропол с 45-56. 39 годишната българка започна мача и игра близо 34 минути. За това време тя вкара 19 точки, взе 9 борби и подаде 1 асистенция. Това я направи играч на мача с коефициент от 21, повече дори и от съперничките в този мач. 
 

Срещата бе решена през първото полувреме, когато гостенките натрупаха преднина от 34-19, която успяха да задържат до края на мача. Цекова бе единствената баскетболистка на Муран, завършила с двуцифрен актив от точки. За ЕСБ Лил Метропол крилото Жералдин Робер вкара 16 точки.

Тарб Бигоре на друга българка във френската лига LFB Жаклин Златанова гостува по-късно днес на Валансиен в мач от същия кръг. Двата „български” отбора са малко над последното място в класирането, въпреки добрата игра на Цекова и Златанова. В слеедвашия 6-ти кръг Муран гостува на силния Монпелие, докато Тарб приема Стад Клермонтоа у дома.  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи