Деян Иванов носи победата на Сплит


Деян Иванов носи победата на Сплит
18-11-2007 15:14

Деян Иванов вкара кош и фаул в края на мача и донесе победата на своя отбор Сплит над Юнион Олимпия със 75-74 в поредния кръг от Адриатическата лига.

Сплит губеше със 72-74, когато Деян вкара под коша и бе фаулиран. Българинът вкара хладноквръвно и наказателния, с който изведе хърватите с точка напред. В ответната атака Деян Иванов направи единствения си "чадър" в мача на американеца Мелвин Букър, топката след това попадна в Марко Милич, но и той не успя в атаката си. Така българинът донесе победата на "жълтите" от Сплит.
 

Иванов игра 30 минути и отблеяза 15 точки. Освен това той добави 8 овладени топки, 2 асистенции и направи един блок, с което бе един от най-полезните в отбора си.

За гостите от Любляна, които са приятната изненада на Евролигата след победите над ЦСКА Москва и Олимпиакос, Марко Милич бе най-резултатен с 19 точки.
 

Победата изкачи Сплит в средата на таблицата, където те делят 8-10 място с ФМП Железник и Войводина Нови Сад с актив от 5 победи и 5 загуби след 10-ият кръг от лигата. Води Партизан с 9 победи и само 1 загуба, следван от другият белградски гранд Цървена Звезда с 8 победи и 2 загуби.
 

В следващия кръг като гост на най-слабият отбор в групата Широки брег, Деян Иванов и Сплит ще имат възможност да постигнат нова победа. До този момент Широки брег има само един единствен успех.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи