Бенетон бие в последната секунда


Бенетон бие в последната секунда
Марко Морденте
19-11-2007 12:12

Бенетон отново усети от вкуса на победата в италианския шампионат. Зелено-белите надвиха Премиата Монтегранаро с 81-79 в собствената си Палаверде в Тревизо.
През първото полувреме за Монтегранаро всичко се развиваше добре, докато за Бенетон бе обратното.

Гостите стартираха силно благодарение на грешки на домакините и поведоха с 10-2. Временният треньор на Бенетон, Франк Витучи, направи четири смени и в края на първата четвърт резултатът бе 15-19. През втората домакините намалиха до 21-23, но гостите отново се откъснаха, този път с девет точки аванс. Минути преди края гостите водеха с 40-27, а до края на полувремето резултата стана 34-46.

След сериозния разговор на почивката на терена излезе един нов Бенетон. Агресивен в защита с добри нападения отборът на домакините обърна нещата в своя полза и доведе нещата до 61-57 след третата част. След кош на Сораня в последната част резултатът стана 71-58. Тогава обаче само за две минути благодарение на Томас и Гарис гостите се върнаха в мача, за да се стигне до последните драматични секунди. Така десет секунди преди края при резултат 78-79 и след грешка на Сораня топката бе за играчите на Монтегранаро. Лука Витали обаче допусна топката да му бъде отнета от Марко Морденте, който подаде към Гейнс, който от своя страна веднага обърна към непокрития Чалмърс, който отбеляза тройка със сирената и донесе победата на своите.

Матео Сораня и Лайънъл Чалмърс бяха най-резултатни за Бенетон с по 15 точки, а новото попълнение Рийс Гейнс добави 12.
За Премиата Томас вкара 21, а Аморозо 20, но това не бе достатъчно за тима да си тръгне с победа.

Така Бенетон се върна към победите точно преди двубоя си срещу Лукойл Академик. Двата тима се срещат във вторник от 21.30 в зала Палаверде в Тревизо.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи