Не се опитвайте да вкарате през големия Кен!


Не се опитвайте да вкарате през големия Кен!
Кен Джонсън с поредния си чадър
21-11-2007 16:21

Ако сте играч на отбор, на който му предстои мач срещу швейцарския Бенетон Фрибург, едно е най-важните неща, които трябва да запомните е: Ако видите някъде наблизо Кениета Джонсън, в никакъв случай не пробвайте да атакувате коша, защото моментално ще бъдете върнат и засрамен. Любимото занимание на това голямо момче още от времето, когато играеше в Охайо Стейт, е да удря "чадъри". Продължава да го прави и сега в турнира за Купа УЛЕБ, за скромния швейцарски тим, както го е правил година наред за най-различни отбори зад окена, в Европа, и дори в Китай.
 
Снощи, в домакинския мач на Фрибург с черногорския Будучност, Кен Джонсън записа цели 8 блока за 37 минути игра, като "на сухо" заради неговите "чадъри" останаха петима играчи на гостите. Най-потърпевш беше прекият му пазач - центърът Владислав Драгойлович, който отнесе цели 3. Подвизите в защита на Кен, който добави още 8 борби и 23 точки в този мач, за негово съжаление не бяха достатъчни за победата и Фрибург загуби със 73-82. Но, ако продължава така да "затваря" своя кош, американския център със сигурност ще помогне на отбора си за поне още една-две победи, след тази в драмата с две продължения (над Антверп Джайънтс) в първия кръг. След първите три кръга Джонсън естествено е убедителен водач в класацията за най-много "чадъри" сред всички играчи в турнира на УЛЕБ с общо 15 (уникалните 5 средно на мач).
 
Благодарение на това свое представяне снощи (коеф. 34), Кен Джонсън поведе и в най-престижната индивидуална класация в турнира за Купа УЛЕБ - тази за MVP. В нея той има среден коефициент 28. В призовата шестица на същото подреждане продължава да бъде и новата звезда на българския Лукойл АкадемикУили Дийн (ср. коеф. 23,5). Въпреки загубата от Бенетон Тревизо, плеймейкърът на студентите отново игра силно и с 20 т., 7 овладени топки и 5 асистенции събра коефициент 21 в мача. Още по-впечатляващо е, че той продължава да бъде абсолютният номер едно сред подавачите с 8,5 асистенции средно на мач!
 
Най-добър реализатор на турнира след третия кръг все още е високият само 178 см гард на португалския Оварензе - американецът Кордел Хенри (24,67 точки ср. на мач). Перо Антич от Лукойл е в челната десетка на тази класация - 9-и с 20,67 т. ср. на мач.

С най-добър показател при борците под коша е украинецът Серхий Лишчук от Азовмаш Мариупол - 13 средно на мач. Тежкото крило Брандън Гей от белгийския Антверп Джайънтс продължава да е лидер по отнети топки в турнира (ср. 5,33 на мач). И тук виждаме в челната десетка името на Уили Дийн, на 8-о място със средно 3,5 отнети топки.

В отборната класация по коефициент в турнира на УЛЕБ водачи са каталунците от Хувентут Бадалона, след три разгромни победи. Въпреки че е с две загуби и само една победа, българският представител Лукойл се задържа в горната половина на класирането (на 15-о място със коеф. 92 ср. на мач), благодарение най-вече на голямата разлика и силната игра на всички от отбора при победата над Артланд в предния кръг.

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА КУПА УЛЕБ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА КУПА УЛЕБ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи