Сестри Брънзови бият в Евролигата на ФИБА


Сестри Брънзови бият в Евролигата на ФИБА
Албена Брънзова (wb-sopron.com)
22-11-2007 12:05

Двете сестри Брънзови записаха победи в снощните мачове от женската Евролига на ФИБА Европа. Както е известно двата тима, в които играят българките попадна в една и съща група на турнира. Миналата седмица те се срещнаха и отборът на Албена (МКБ Шопрон) победи този на Гергана (Фенербахче) с 89-79.
 

Снощи обаче и двата отбора спечелиха. МКБ Шопрон победи Фард Наполи у дома с 82-69 след изключително силна последна част. Губейки с 62-63, домакините направиха серия от 15-0 с което резултата се обърна и стана 77-63  четири минути преди края на срещата. Това се оказва и решаващия момент в мача, италианките след това не успяха да сторят нищо съществено. Албена Брънзова игра 24 минути и завърши с 12 точки и 4 овладени топки.
 

В същото време Фенербахче имаше далеч по-трудна задача и спечели само с 2 точки срещу ТТТ Рига (71-69). Гергана Брънзова вкара 4 точки и добави 2 борби за 18 минути на терена. Най-добра обаче отново бе нейната съотборничка, звездата от WNBA Капи Пондекстър с 27 точки и 6 овладени топки. Още повече тя открадна топката секунда преди края и не позволи на латвийките да атакуват в последната си атака в мача. Родената в България Неврие Йълмаз добави 16 точки и 8 борби за туркините преди да напусне за 5 лични нарушения.
 

Двата „български” отбора в групата имат по 2 победи от три мача, а лидер в класирането е големият фаворит в надпреварата - московският ЦСКА.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи