Левски с трудна победа срещу Ямбол


Левски с трудна победа срещу Ямбол
Станислав Славейков
23-11-2007 20:25

Левски записа неочаквано трудна победа срещу Ямбол в мач от десетия кръг на първенството. В зала Триадица домакините се наложиха с 80-74 е се утвърдиха на второ място в първенството.

В първият кръг двата отбора се срещнаха в Ямбол и Левски спечели безпроблемно с 28 точки разлика, като за ямболии в състава бе и Димитър Ангелов. Сега без него отново се очакваше подобна победа, но нещата не се развиха така.

Още от началото Ямбол успяваше да затрудни Левски и показа, че играчите не са дошли на екскурзия в мъглива София. Първата част бе с лек превес за сините, но те все пак не се откъснаха с добра преднина и в крайна сметка резултатът бе 26-21 след десет минути игра. През втората четвърт Левски продължи да води, но с малко и полувремето приключи 45-40 за домакините, като Дурчев отбеляза тройка в последната секунда за гостите.
Левски поведе с 49-42 в началото на третата част, но гостите набързо изравниха резултата. Все пак домакините завършиха по-силно в последните минути и поведоха с осем точки преди последните десет минути. Играчите на Ямбол отбелязаха няколко тройки и изравниха за 68-68. Станислав Славейков върна една тройка и Левски отново поведе, като не допусна ново равенство до края. Все пак минута преди края домакините водеха с две точки,76-74, но грешка на Ямбол, а след това и кош на Славейков осигуриха победата за Левски.

В пореден мач Славейков бе най-полезен за Левски като завърши с 25 точки и 7 борби. Братята Георгиеви също продължиха с постоянното си представяне. Златин отбеляза 16 точки, а Стефан 15, добавяйки и 9 борби.
За гостите страхотен мач изигра Мартин Дурчев, който завърши с 29 точки, като отбеляза 7 тройки от 10 опита. Станислав Говедаров и Кирило Скуматов отбелязаха по 14 точки.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЯМБОЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи