Лукойл Академик победи ЦСКА в повторение на финала


Лукойл Академик победи ЦСКА в повторение на финала
Мурило Да Роза
23-11-2007 20:56

Лукойл Академик проспа едно полувреме и позволи на ЦСКА не само да бъде равностоен, но и да диктува играта до почивката. В крайна сметка до изненада не се стигна, но първото полувреме може да бъде за урок на момчетата на старши треньора Желко Лукаич. Къде от подценяване, къде от умора „студентите” не приличаха на себе си. Гостите започнаха освободено, а шампионите действаха мудно в нападение и защита. Това позволи на момчетата на Росен Барчовски да вкарат цели 28 точки за 10 минути игра и да поведат с 12 точки (28-16).

В 13 минута резултата стигна 22-36 за гостите от ЦСКА, а на почивката Лукойл Академик успяха да намалят на само 8 точки (35-43).


Домакините все пак излязоха преобразени в началото на второто полувреме и отбелязоха 17 поредни точки. Така набързо резултата си дойде на мястото (52-43) в полза на „студентите”. ЦСКА отбеляза първите си две точки едва 4 минути преди края на третата четвърт. В тази трета десятка Лукойл Академик отнесоха гостите с 25 точки разлика (34-9) и след нея домакините вече бяха напред със 17 точки разлика (69-52).

Последната част се доигра за крайното 92-69 в полза на Лукойл Академик
 

Бразилецът Мурило Да Роза бе най-резултатен за Лукойл Академик с 18 точки, въпреки, че влезе като резерва. Други 5 играчи на шампионите завършиха с двуцифрен актив. Ристе Стефанов се отличи с 5 тройки, като той единствен от целия отбор бе точен от далечно разстояние.
За гостите Христо Николов вкара 16 точки, от които 13 през първото полувреме (4 тройки), а американците Лавел Пейн и Майк Хендерсън добавиха по 14 точки. 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЦСКА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи