Филип Виденов излиза с номер 13 за Дунав


Филип Виденов излиза с номер 13 за Дунав
Филип Виденов
23-11-2007 21:41

Филип Виденов ще излезе в неделя с номер 13 за Дунав в мач от последният кръг на първата фаза на първенството на Източната А-2. Противник ще бъде Черноморец Бургас, а русенци имат да наваксват 23 точки пасив от срещата в Бургас преди няколко седмици. Двата тима се борят за третото място в групата.
Това обаче няма да бъде единствения мач на Филип за отбора на Дунав. Още идната седмица първенството на А-2 продължава с втората фаза от шампионата, като тогава отборите от Източната група ще срещнат тези от Западната в обединена А-2. Най-добрият баскетболист на България за миналата година ще поддържа форма и ще играе в Русе докато си намери отбор в чужбина. Една от основните причини Филип да се озове в състава на Дунав е неговият откривател в баскетбола и настоящ треньор на Дунав Петко Дечев. В баскетбола от 1964 година, той играе активно до 1990 след което се посвещава на треньорска дейност. Ето какво заяви той специално за читателите на BulgarianBasket.com по повод връщането на Виденов в отбора: 

 

“От около месец Филип тренира с отбора. Още като свали гипса и започна рехабилитация той посещава тренировките на отбора. Наскоро го повдигнахме като въпрос: Защо да не изиграе няколко мача с нас в А-2? Тъкмо ще поддържа форма, а в същото време и ще навлезе в игрови ритъм, за да бъде готов евентуално като го поискат отвън. Ще преценяваме колко да го използваме в зависимост от неговото състояние.

Много съм развълнуван от факта, че той се съгласи да играе при нас под мое ръководство.

На никой не са тайна нашите взаимоотношения с Филип Виденов. Аз го забелязох преди време и го включих в школата на Дунав. Той започна да тренира в Русе от 1993 година и мина през всички гарнитури на отбора – 14 годишни момчета, кадети и юноши. През 1998 година дори играхме в тогавашната Б група. Имахме много талантлив отбор от неговата възраст и имахме желание да премерим сили на ниво мъже. Преди да замине за САЩ, Филип бе 7 години в Дунав.
Сега той се събира със свои връстници и съотборници от преди. В момента имаме 6 момчета от първия отбор, които тогава са играли заедно с него – Юри Казасов, Свилен Манев, Александър Денков, Николай Мораров, Максим Христов и Марин Димитров.Преди време аз играех с номер 13, след това той бе с този номер, преди да замине. Сега в неделя номер 13 е запазен за него."


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи