Киев с трима контузени, идва непобеден в София


Киев с трима контузени, идва непобеден в София
Познатия Стак под въпрос за вторник
24-11-2007 11:53

БК Киев ще пристигне в София без нито една загуба за сезона. Снощи в пореден мач от първенството на Украйна те победиха като гости МБК Николаев с 86-68 и в досегашните 8 кръга нямат загубен мач. В турнира на УЛЕБ пък те спечелиха и трите си срещи до този момент.

Още от началото на срещата гостите пресираха добре гарда на домакините Александър Раевски и допуснаха МБК Николаев да отбележи само 2 точки в първите 4 минути. След като водеха на почивката с 6 точки в третата четвърт Киев вкара 10 повече отколкото съперниците си (23-13) и реши срещата в своя полза.

Манучар Маркоишвили вкара 27 точки за 26 минути игра, Артур Дроздов добави 15, а Вячеслав Кравцов направи дабъл дабъл – 10 точки и 10 борби.
 

След мача старши треньорът на БК Киев, словенеца Томо Махорич каза, че се радва на успеха и на факта, че отборът му върви уверено без загубена среща този сезон.

„В началото не можахме да се справим със зоновата защита на Николаев. Но когато влезе Маркоишвили успяхме да я разбием, което даде предпоставки за свободни стрелби. По повод това, че не можахме да направим разлика още от началото, мачът се играе 40 минути и понякога не е лесно да се натрупа бързо преднина.”, добави Махорич.
Неговите притеснения обаче се дължат на факта, че трима основни играчи на тима са под въпрос за следващият мач на БК Киев срещу Лукойл Академик в София. Марко Маравич и Райън Стак не играха срещу МБК Николаев, а в този мач контузия получи и напусна терена друг американец Маркъс Фейсън. Срещата между Лукойл Академик и БК Киев е във вторник от 18.00 часа в зала „Универсиада” в София.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи