Резонна победа за Спартак Плевен


Резонна победа за Спартак Плевен
Хрисимир Димитров (снимка: spartak-basket.com)
25-11-2007 00:25

Спартак Плевен нанесе поредна загуба на Рилски Спортист и така самоковци отидоха на предпоследно място в класирането. Плевенчани се наложиха с 84-70 и запазиха еднакъв актив с Левски.
 

Срещата започна добре за домакините от Плевен. Те натиснаха гостите в началото на двубоя и успяха да вземат преднина от 21-15 след първите десет минути игра. Във втората четвърт обаче играчите на Рилски Спортист се съвзеха и на свой ред демонстрираха по-качествена игра. Това се показа и на таблото и резултатът на полувремето бе 43-39 в полза на гостите от Самоков.
 

Гостите продължиха да водят и в началото на третата част, но Спартак изравни в петата минута за 50-50. До края на частта играта бе равностойна, но все пак в последната минути домакините си върнаха водачеството зза 64-60. В последната четвърт спартаклии стартираха много силно и за четири минути направиха серия от 11-2, която общо взето им осигури победата. До края на мача гостите не можаха да заличат този негативен момент за тях и записаха осма загуба в шампионата.
 

За Спартак капитанът на отбора Хрисимир Димитров бе най-резултатен с 21 точки, Илия Станков добави 15 (4 тройки), а Росен Софрониев и Саша Топчов се отчетоха с по 14 точки.
 

За гостите от Самоков центърът Мико Голубович вкара 15, а резервата Мартин Маринов добави 11 точки.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - РИЛСКИ СПОРТИСТ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи