Бойко Младенов губи в дербито на Лимасол


Бойко Младенов губи в дербито на Лимасол
Бойко Младенов срещу Карим Сушу
25-11-2007 03:49

Бойко Младенов с новият си отбор Аполон загубиха дербито на Лимасол в първенството на Кипър от АЕЛ Протеас със 69-92. Това бе трета загуба за тях, която ги смъкна на 4-рта позиция във временното класиране. АЕЛ е най-силният кипърски отбор, шампион на страната и участник в трунира на ФИБА Европа. Те обаче имат вече 2 загуби от досега изиграните срещи в Кипър.
 
Днес след равна първа четвърт, АЕЛ натрупа преднина от 11 точки на почивката. Тя се запази и след третата част, но през последната Аполон се предаде, което рефлектира на електронното табло в препълнената „Мелфорд Арена” в Лимасол и загубата стана разгромна.
 
Българинът, който до този момент се представя отлично в шампионата на Кипър в тази среща отбеляза 4 точки и грабна 9 борби за 30 минути на терена. Той имаше трудната задача да се бори с 221 сантиметровия бивш играч от НБА Бруно Сундов. Игралият през миналата година у нас Синиша Аврамовски завърши с 2 точки. Американецът Кайл Майрик отбеляза 19 за Аполон, а французина Карим Сушу най-много за домакините от АЕЛ – 22 точки. 
 
„Досега се представяхме доста сполучливо, но тази вечер всеки се опитваше сам да надиграе съперника и не играехме като отбор,” каза Младенов специално за BulgarianBasket.com. “Целите на отбора са да се представим по-добре от миналата година, когато отборът е завършил на пето място. По принцип първенството на Кипър е доста силно, определено по-силно от нашето. Има доста класни състезатели.” 
 
За добрата игра на Младенов в Кипър говори и факта, че той е на второ място в първенството по процент на стрелба за две точки (70.4 %) след изиграните 7 кръга до този момент.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи