27 точки на Виденов носят първа победа за Дунав в А-2


27 точки на Виденов носят първа победа за Дунав в А-2
25-11-2007 17:04

Най-добрият български баскетолист за 2006 година Филип Виденов направи повторен дебют с екипа на Дунав Русе. След като разтрогна договора си с испанския Кахасол по взаимно съгласие преди около месец, той игра днес при победата s 95-87 над Черноморец Бургас в последната среща от първенството на Източната А-2. Виденов веднага получи разрешение от испанския си клуб Кахасол и бе картотекиран в БФБ в петък следобяд, а днес се появи с номер 13 в редиците на първият си професионален тим. 
 
Въпреки наличието на Виденов в състава, гостите бяха равностоен съперник през целия мач. Домакините все пак успяха да се наложат в последните минути и записаха първа победа в тазгодишния шампионат на мъжката А-2. 
 
Националът, който вече е възстановен от контузията си в глезена отбеляза 27 точки и бе в основата на победата на своя отбор. Той добави 9 борби и 3 отнети топки, а освен това бе точен в 5 от стрелбите си за 3 точки. Добре се представихя и някои от неговите съотборници. Милен Димитров вкара 20 точки и хвана 16 борби, а Юри Казасов отбеляза 24 точки (6 тройки). Отборно Дунав вкара 13 пъти от далечно разстояние.
За гостите от Бургас Димитър Рошманов завърши с 26 точки, а неостаряващия Минчо Алексов хвана 14 борби и отбеляза 14 точки. 
 
Следващата седмица започва втората фаза от шампионата на А-2 в която отборите от Западната А-2 ще играят с тези от източната А-2. В неделя, на 2 декември Дунав приема отборът на Спартак МВР в Русе. Черноморец пък е домакин на Славия. 
 
ПЪЛНА СТАТИСИКА ОТ МАЧА ДУНАВ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи