Алвина спечели Изтока, Хюз с трипъл дабъл


Алвина спечели Изтока, Хюз с трипъл дабъл
Николай Балев
25-11-2007 20:25

Алвина успя да спечели варненското дерби срещу Черно Море 2 и така да извоюва първото място в източната А-2. По-опитният отбор надигра юношите с 95-74.
 

Първото полувреме на срещата не предвещаваше такъв развой. Младите състезатели на Черно Море започнаха много надъхано срещата и успяха да спечелят първата четвърт с 28-21. През втората част въпреки опитите на домакините да обърнат развоя на мача младите състезатели на символичните гости не се даваха и се оттеглиха на почивка с преднина от 47-41.
 

Още през третата част обаче нещата на терена се промениха тотално. Играчите на Алвина излязоха пределно мобилизирани и набързо разбиха надеждите на играчите на Черно Море 2. След много силна трета четвърт Алвина водеше със 74-60 и оставаше само да затвърдят победата си. В последната част символичните домакини увеличиха аванса си с още седем точки и така си върнаха за загубата в първата среща от сезона между двата тима.
 Николай Балев и Кийт Хюз изиграха страхотен мач за Алвина и бяха с основен принос за победата. Първият завърши с 31 точки и 11 борби, а американецът направи трипъл-дабъл с 25 точки, 20 борби и 10 откраднати топки.

Николай Колев пък бе на ниво за Черно Море 2 с 28 точки и 9 борби.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АЛВИНА - ЧЕРНО МОРЕ 2


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи