Загуби за Васко Евтимов и Калоян Иванов


Загуби за Васко Евтимов и Калоян Иванов
Калоян Иванов (снимка: ACB)
25-11-2007 22:20 | Александър Сотиров

Отборите на двама от българите, състезаващи се в Испания – Васко Евтимов и Калоян Иванов претърпяха поражения в деветия кръг на първенството на Иберейския полуостров.
Групо Капитол Валядолид, с българина с френски паспорт Васил Евтимов в състава си претърпя разгромно поражение, като гост на участника в Евролигата – Уникаха Малага, като крайния резултат бе 103:65 в полза на Уникаха.Васко Евтимов игра едва 7 минути, за които успя да вкара само 1 точка, но също така и направи 4 грешки и 1 нарушение, като може би това е причина за малкото му игрово време. Най-резултатен за тима му за пореден път бе американеца Бъд Илай, този път със 17 точки.
 
Виве Менорка пък претърпя поражение като гост на Иурбентиа Баскет Билбао със 77:64. Също както Евтимов, младият Калоян Иванов получи малко игрово време. За 5 минути на терена той успя да овладее една борба, и да направи едно лично нарушение. Най-добър за Менорка бе Марко Стойч със 16 точки.
 
Най-младият ни представител в Испания – Божидар Аврамов, не получи игрово време при победата на неговия Памеса със 74:67 над Гранада.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи