Боштян Якше: До вторник ще знаем всичко за Лукойл Академик


Боштян Якше: До вторник ще знаем всичко за Лукойл Академик
Боштян Якше (bckiev.com.ua)
26-11-2007 01:54 | bckiev.com.ua

Баскетболистите на Киев пристигат в понеделник рано сутринта в София, където във вторник вечер ще срещнат Лукойл Академик в мач от турнира за купата на УЛЕБ.
 

Помощник треньора на тима Боштян Якше заяви пред официалният сайт на клуба, че вече имат доста информация за Лукойл Академик и се подготвят за срещата. Въпреки, че сбърка някои от националностите на играчите на българският шампион, ето какво каза той:
„Лукойл Академик е много добре балансиран отбор. На позиции четири и пет имат двама много добри сръбски състезатели с добра стрелба от разстояние – Перо Антич и Ненад Чанак. Освен това в отбора им са и двама американци с опит в НБА – крилото Донта Смит и гарда Уили Дийн. Не бива да се забравя и за добрите местни играчи като Тодор Стойков и Ристе Стефанов.Треньорите вече проведохме детайлен анализ на стила на игра на съперника, тази вечер и утре ще споделим всичко това с играчите, така, че във вторник нашият отбор да бъде готов напълно в тактически план." 

 

На въпроса какво е физическото състояние на играчите на БК Киев, Якше каза:

„Състезателите са в добра форма. Фейсън получи лека контузия, но може да се каже, че той ше бъде на линия за мача във вторник. Що се касае до Стак, неговата рехабилитация протича успешно. Сега той работи по индивидуална програма, а ние се надяваме, че след около десетина дни той ще се присъедини към основната група.”

 

Относно друг американец, който бе контузен доскоро бе извън строя, Якше сподели:

„Джошуа Дейвис е в добро състояние, себераздава се и вече се вписа добре в състава. Не мога да кажа, че той сега е на 100 % готов, но ще му трябва около месец да навлезе във форма.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи