Ученически мач на звездите във Видин


Ученически мач на звездите във Видин
Богомилов (вляво) спечели забивките през 2006
30-11-2007 10:48 | viasport.bg

Във връзка с 1 декември – Световен ден за борба със СПИН в спортна зала „Фестивална” във Видин за втора поредна година ще се проведе баскетболен мач на звездите между "Севера" и "Юга". Той ще бъде в петък от 17.00 часа.

По създадената вече традиция, на териториално разделение между училищата ще се сформират два отбора от най-добрите ученици, които ще играят помежду си в демонстративна баскетболна среща. Състезателите са избрани от комисия на база представянето им в Ученическата баскетболна лига от предходната учебна 2006/ 2007 година. Училищата символично са разделени на север и на юг от историческия музей /Турски конак Колука/.

Отборът на СЕВЕРА ще включва училищата ГПЧЕ”Йордан Радичков”, ПГОХ, СОУ”Любен Каравелов” и СОУ”Цар Симеон Велики”, а отборът на ЮГА ще е съставен от възпитаници на ПМГ”Екзарх Антим І”, СОУ”Св.Св. Кирил и Методий”, ПГ”Проф. д-р Асен Златаров” и ОУ”Отец Паисий”. Треньори и водачи на отборите ще са съответно Никола Николов /Коко/ с помощници Фьодор Петров и Кристиян Апостолов за севера и Илиян Ангелов /Лъвчето/ с помощници Стоян Петров и Пламен Панов.

Срещата ще се ръководи от професионален съдийски екип от град София. На почивката ще се организират конкурси за най-атрактивна „забивка” в коша, най-точна стрелба от линията за „3-те” точки и първи постигнат кош от централната линия с парична награда 50 лв. Предвидени са демонстрации по атрактивни „забивки” на състезатели от мъжкия състав на БК”Видабаскет”. За доброто настроение на публиката ще се грижат двама водещи, който ще подгряват агитките на двата лагера. На паузите от двубоя ще се изявят хип-хоп формация „Шадоу крю” и Карате клуб – Видин с демонстрации на своите възпитаници.

По време на спортно-музикалната програма, във връзка със Световния ден за борба със СПИН, инициативи в залата ще проведат от доброволци на БМЧК, Сдружение „Отворена Младеж”, Сдружение „Заедно” и други младежки неправителствени организации. Те ще раздадат безплатно над 3000 презервативи в зала „Фестивална”, флаери с координатите на КАБКИС- Видин, символа за съпричастност- червени панделки. Организаторите са подготвили и много награди– Купа за победителите в „звездния” мач, плакет за най-полезния състезател на терена, специална екипировка за двата отбора, подсигурена от завод Кнауф, която ще остане за спомен на състезателите, рекламни фланелки, шапки и парични награди от застрахователно и презастрахователно АД ”БУЛСТРАД”-Видин, шоколадови лакомства, награди за „каратеките”, художниците и танцьорите. Предвидени са и други изненади, както за участниците, така и за публиката.
 В деня на проявата ще има два екипа на Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН, разположени в лекарския кабинет на спортната зала и Мобилен кабинет пред нея, където всеки желаещ безплатно ще може да разбере своя ХИВ-статус. За всички участници и гости е предвидена безплатна дискотека от 20.00ч.  

 Кампанията във връзка с 1 декември – Световен ден за борба със СПИН в спортна зала „Фестивална” ще бъде открита от кмета на Видин инж. Румен Видов.
 

„МАЧ НА ЗВЕЗДИТЕ”: 

ОТБОРЪТ НА СЕВЕРА: 

№33 - Роберт Лилов-Робежа  /капитан на отбора/

№1 -  Теодор Киров- Мано

№3  - Ивайло Ценков- Медикса

№91 - Мартин Христов

№69 - Теодор Илиев

№50 - Амар Тахирович

№32 - Стефан Богомилов

№96 - Борислав Вълчов

№23 - Николай Илиев

№25 - Кристиян Иванов-Кроки

№99 - Фабиен Йорданов-Фаби

 

Треньор: Никола Николов-Коко

Помощници: Фьодор Петров-Федята и Кристиян Апостолов 

 

ОТБОРЪТ НА ЮГА: 

№27 - Васил Йорданов  /капитан на отбора/

№72 - Борислав Начев-Камъка

№15 - Павел Денев

№91 - Атанас Иванов

№23 - Дино Николов

№99 - Даян Николов

№77 - Кристиян Алексиев

№50 - Марио Ангелов

№18 - Пенко Пеков

№33 - Владимир Гулев

№17 - Емил Емилов

 

Треньор: Илиян Ангелов-Лъвчето

Помощници: Стоян Петров и Пламен Панов                                                                

 

В първият по рода си  МАЧ НА ЗВЕЗДИТЕ”, организиран през 2006 г. във връзка с 1-ви декември – Световния ден за борба със СПИН, Югът победи Севера с 93:84, а за най-полезен състезател бе избран Иван Иванов от ПМГ”Екзарх Антим І”. Конкурсът по „забивки” спечели Стефан Богомилов от СОУ”Цар Симеон Велики”, а най-добър стрелец от линията за 3-те точки стана Теодор Илиев, също от СОУ”Цар Симеон Велики”.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи