Желко Лукаич: Не мислим за крайното класиране, интересува ни само следващия мач


Желко Лукаич: Не мислим за крайното класиране, интересува ни само следващия мач
Желко Лукаич
27-11-2007 21:21 | Александър Сотиров

Старши треньорът на Лукойл Аакдемик Желко Лукаич:

„Никой никога не може да бъде сигурен в победата на отбора си в днешно време. В европейския баскетбол отборите са доста изравнени.

Работим здраво и гледаме мач за мач. Не искам да мисля занапред, за крайно класиране не говорим. Сега мислим само за следващият ни мач с По Ортез.
Чавдар Костов заслужи появата си в стартовата петорка със старанието, което влагаше в тренировките. Митко Филипов също щеше да играе в този мач, дори и в неговия край. Все пак останахме без истински плеймейкър след излизането на Уили Дийн. Младите трябва да получават шанс за изява в тези срещи в Европа, така те ще натрупат опит и ще напредват. Политиката на клуба е да дадем път на младите, да играят повече и се развиват. А и всеки отбор, за да има успех в Европа трябва да има дълга скамейка.

Проблема тук при вас е, че нямате зали и нямате добри условия.
Доволен съм от играта на Дийн, особено в защита. Той има проблем, който не зависи от него. В момента няма как да го сменям, да му да давам възможност за почивка, да бъде свеж. Но с неговото привличане няашият отбор е много по-добре тактически.

Не искам и никога не съм обичал да отличавам някого. Всички играха добре и съм доволен. Отборно и индивидуално се представихме добре.
Надяваме се, че ще продължим напред в турнира, но както казах сега мислим само за следващият мач с По Ортез.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи