Цибона очаквано се справи с Льо Ман


Цибона очаквано се справи с Льо Ман
Лари Аюсо този път "само" с 14 точки
29-11-2007 09:28

В първия мач от 6-ия кръг на Евролигата, хърватският Цибона направи силно второ полувреме и разгроми гостуващия Льо Ман с 91-71. Така французите остават без победа и окончателно се закотвиха на дъното на група "Б", а тимът от Загреб спечели трета победа от три мача у дома и запазва добри шансове да продължи напред.
 
Мачът започна с краткотраен домакински превес и аванс на Цибона от 7 точки, който беше бързо наваксан от отбора на Льо Ман. От тук нататък през цялото полувреме играта бе напълно равностойна и никой от двата тима не успяваше да се откъсне на повече от 2 точки пред другия. Гостите водеха с 1 т. след първата четвърт (21-22), а домакините с 1 т. след втората (41-40). Цибона разчиташе в нападение на двойката ниски и бързи гардове Тре Кели и Лари Аюсо, които с пробивите си разнищваха френската отбрана. Льо Ман пък доминираше под коша, където невероятно ефективен в завършващата фаза бе центърът Сам Кланси (с 16 точки за едно полувреме), подпомаган успешно от тежкото крило Фил Ричи.
 
През второто полувреме обаче Кланси "попресъхна", докато в тима на Цибона се разигра и третият външен играч - лекото крило Крис Уорън. Третата част беше започнала пак равностойно, когато Уорън избухна с три поредни тройки, които донесоха на неговия отбор преднина от 5 точки. После той продължи в същия стил, а Кели и Аюсо продължиха да тормозят защитата на противника в лицето на преките си пазачи - по високите и по-бавни от тях Яник Боколо и Никола Батюм. Северноамериканските гардове на Цибона си изпросиха няколко фаула, след които бяха перфектни от наказателната линия и осигуриха на своя отбор преднина от 9 точки след 30 минути игра - 67-58.
 
Домакините окончателно прекършиха своя съперник в последната четвърт, когато всичко в играта им вървеше, с изключение на далечната стрелба на Лари Аюсо. Въпреки неговите пропуски обаче разликата стигна 20 точки и се запази такава до края на мача.
 
Пуерториканецът Аюсо все пак завърши срещата с приличните 14 точки, а по-резултатни от дежурния "вкарвач" на Цибона този път бяха играчът на мача Крис Уорън с 20 и младият плеймейкър Тре Кели с 15. За Льо Ман двойката центрове Кланси и Ричи завършиха съответно с 20 и 16, а Сам Кланси записа и 8 овладени топки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦИБОНА - ЛЬО МАН

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи