Славия нанесе първо поражение на Овергаз


Славия нанесе първо поражение на Овергаз
Стефка Николова
29-11-2007 20:21 | Александър Сотиров

Славия нанесе първа загуба на Овергаз, в регион Витоша при девойките до 18 години, и така остана единственият отбор без загуба в тази област. В мач, игран в залата на стадион „Българска Армия”, момичетата на Борислава Мандур се наложиха инфарктно с 59:55.Мачът бе оспорван през всичките 40 минути, като Славия изкова победата в заключителните минути на срещата.
 
При резултат 47:48 в полза на Овергаз и по-малко от 3 минути преди края, Анна-Мария Божкова отбеляза тройка, с която даде 2 точки преднина на своите, но в ответната атака Памела Дечева върна жеста и Овергаз отново поведе с 50:51. Тонка Тенчева обаче също реализира бърза тройка, давайки отново 2 точки аванс на Славия – 53:51, и въпреки това още в ответната атака Станислава Станкова изравни мача с нов кош– 53:53. Божкова даде преднина на Славия, с нови 2 точки за 55:53, но Антония Загорова върна Овергаз – 55:55. Стефка Николова почти реши мача, след като реализира кош и бе фаулирана, но не трепна от наказателната линия за 57:55. В следващото нападение на Славия, Даниела Делева отклони топката към Анна-Мария Божкова, която сложи точка на спора, реализирайки за 59:55Стефка Николова изпусна два наказателни удара, след като бе фаулирана накрая, но Славия овладяха борбата и се поздравиха с победата.
 
Тонка Тенчева бе най-резултатна за белите с 19 точки, но определено за най-полезен играч може да бъде определена Анна-Мария Божкова. 183-сантиметровото крило завърши мача с 12 точки, но вкара най-важните кошове за своя отбор. Даниела Делева също остана с 12, а Емилия Янчева и Стефка Николова добавиха по 6.За Овергаз Станислава Станкова вкара 16.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи