Талийк Браун подписва в Кавадарци


Талийк Браун подписва в Кавадарци
Талийк Браун
30-11-2007 16:12

Бившият гард на Лукойл Академик Талийк Браун ще подсили лидера на първенството на Македония Фени Индустрия от Кавадарци.

Браун, който пристигна при „студентите” миналата есен изигра 29 мача в България с отбора и направи  средно по 6.5 точки, 2.1 борби и 2.2 асистенции. Освен това той игра във всичките мачове в турнира за купата на УЛЕБ – 10 на брой със средно 7.1 точки, 3.1 борби и 2.0 асистенции.
 

Преди Лукойл Академик той играе в Пинар Каршияка, Цибона Загреб, Туров Згожелец, а колежанската кариера с отбор на Кънектикът наистина е впечатляваща. След като напусна Лукойл Академик, Браун започна този сезон с Атланта Уулверинс в CBA.

В Кавадарци е роден и играл за първи път професионално баскетбол Ристе Стефанов. Той обаче напуска клуба още на 17 години след като го привличат далеч по-силни отбори.
 

До този момент Фени Индустрия има 9 победи и само 1 загуба от 10 изиграни срещи и води в класирането на Македония. Следва ги участникът в турнира на ФИБА Европа и шампион от миналата година Струмица, а Работнички на Марин Докузовски е на 4-5 място с 5 победи и 4 загуби.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи