24 милиона долара за следвашите две години за Джаксън в ЛА


24 милиона долара за следвашите две години за Джаксън в ЛА
Фил Джексън (Getty Images)
30-11-2007 11:04

Старши треньорът на Лос Анджелис Лейкърс Фил Джексън се е съгласил да удължи контракта си с тима с две години. Това ще го остави при Езерняците до 2010 като сумата, която ще получи е около 24 милиона долара.
 

Треньорът, член на Залата на Славата, обяви решението си преди мача с Денвър, който тима му спечели. Попитан дали това е последният му договор с Лейкърс той не даде директен отговор, а на втори въпрос, дали казва, че това е последният му договор той отговори: „Не, не казвам това”.
 

Джексън обяви, че удължаване не е свързано с това дали Коби Брайънт ще остане или не. Той напусна треньорското място в Лейкърс, през 2004, за да се подложи на операция. След неуспешния сезон на Езерняците, той бе помолен да се върне и през 2005 подписа тригодишен договор, на стойност около 30 милиона долара. Така той стана най-скъпоплатения треньор в историята.
 

Джексън и легендарният Ред Ауербах са постигнали по девет титли. Джексън изведе Чикаго до шест в началото на 90-те години, и спечели и 3 с Шак и Коби в Ел Ей.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи