Ники Господинов пропуска мача в Ямбол


Ники Господинов пропуска мача в Ямбол
Николай Господинов
01-12-2007 01:24

Един от най-стабилните играчи на Дунав 2007 през този сезон Николай Господинов пропуска важното гостуване на русенци в Ямбол. Крилото се оплаква от болки в кръста и не пътува с отбора. Господинов е вкарал минимум 16 точки в 7 от последните 8 мача на Дунав 2007. Русенци обаче имат само 2 победи и общо 3 в А-1 до този момент.
 

Четири отбора се борят да влязат в първата осмица. Два от тях са Ямбол и Дунав 2007, което предполага сериозен сблъсък между двата тима в ямболската зала Диана в събота следобяд. От десет изиграни кръга Ямбол и Дунав 2007 имат по 3 победи. Другите два застрашени отбора са Рилски спортист (2 победи) и Сливен (1 победа).
 

Така отборът на Дунав 2007 ще бъде само с един изявен играч в подкошието – Нинослав Тмушич. Тодор Тенев все още не е готов да се завърне в игрова обстановка след като извади рамо още по време на квалификациите за влизане в А-1.
 

Със сигурност проблемите на Дунав 2007 ще са минимум два. Освен отсъствието на Николай Господинов се очаква дебюта за Ямбол на украинеца Вадим Река. През седмицата той получи работна виза и по всяка вероятност ще играе първият си мач за Ямбол срещу Дунав 2007.
 

Все пак на старши треньора Иван Чолаков ще липсват много двама състезатели – Димитър Ангелов, който вече играе за Олимпия Лариса и Димитър Хорозов, страдащ също от болки в кръста.
 

Срещата ще бъде интересна и от друга гледна точка. Това ще бъде първият мач в Ямбол на Румен Шопов начело на Дунав 2007 срещу родния му клуб. Есента той и възпитаниците му спечелиха срещата в Русе.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи