Юта мачка Лейкърс, Кириленко с трипъл-дабъл


Юта мачка Лейкърс, Кириленко с трипъл-дабъл
Андрей Кириленко (Getty Images)
01-12-2007 11:15

Андрей Кириленко направи своят трети трипъл дабъл в кариерата си при победата на Юта Джаз над ЛА Лейкърс със 120-96. Той завърши с 20 точки, 11 борби и 11 асистенции и компенсира липсата на двама титуляри от отбора на Джаз, които липсваха в този мач. Карлос Буузър е с изкълчен глезен, докато Мехмет Окур е с болки в кръста. Кириленко и съотборниците му трябваше да коменсират 37 точки, колкото тези двама играчи правят  средно на мач. Това обаче не попречи на Юта, тъй като те имаха един фантастичен в нападение и защита Кириленко. Той добави също така 6 отнети топки и 4 блока към и без това сериозният си актив.
 

Гардът Дерън Уйлямс отбеляза рекордните за кариерата си 35 точки за Джазмените. Друг играч на Юта обра част от овациите на публиката. Украинеца Кирило Фесенко вкара 6 точки и взе 7 борби в дебюта си в НБА. Той обаче получи удар в дясното си око още в третата четвърт и напусна за кратко. В последната част се завърна с 5 шева над окото и предизвика фурор сред феновете, изпълнили залата.
 

Коби Браянт вкара 28 точки, а Джордан Фармър добави 21 за ЛА Лейкърс, но това не предотврати голямата загуба на езерняците.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи