Георги Младенов: Един треньор го правят добър играчите му


Георги Младенов: Един треньор го правят добър играчите му
Георги Младенов (снимка: gong.bg)
01-12-2007 21:35

Старши треньорът на Балкан Георги Младенов бе особено щастлив от победата на отбора си над ЦСКА. Ето какво заяви той след срещата за BulgarianBasket.com:

„Не беше лесно. Започнахме мача много лошо, не играхме добре в защита. С много труд се върнахме в срещата. Във втората и третата част изиграхме перфектно и натрупахме преднина. Допуснахме брак, но компенсирахме с много добра защита. Доволен съм не само от факта, че победихме. Този успех затвърдява добрите игри на отбора в последните 7-8 кръга.

Дуейн Мортън игра перфектно през първото полувреме, през второто не можах да го използвам повече в нападение тъй като го пазеше Георги Давидов, а ние търсихме пролука на pick & roll-а срещу Пейн, който пазеше Наско Радев. Последния се справи блестящо, играч с две сърца. Съвсем сериозно, на това момче трябва да му се направят изследвания. Но съм доволен от абсолютно всички, от Иван Лилов, Болковац, Мортън, Билбия, Миленков, от всички.
Играхме добре зонова защита, която ги затрудни много, дори те на няколко пъти направиха 24 секунди в атака. Тактически стояхме добре, контролирахме мача. Познавам много добре Росен и знаех, че тяхната сила е да играят организирано в нападение. Ние успяхме да ги извадим от нормалната среда и съответно там спечелихме мача.Играчите страшно много ме слушат и се залагат за мен, готови са да оставят сърцата си за треньора и съответно аз съм готов на същото за тях. Досега имам четири години като треньор и досега не съм срещал такъв добър колектив. Един треньор го правят добър играчите му. Липсва ни класа, но с един или двама нови този отбор може да играе финал в първенството.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи