Ямбол печели в дебюта на Река


Ямбол печели в дебюта на Река
Станислав Говедаров (yambolbasketball.com)
02-12-2007 00:15

Ямбол не само победи Дунав 2007, но ги надви с нужната разлика. В първата среща в Русе Дунав 2007 бяха спечелили с 14 точки разлика, а сега Ямбол взе връх с 22 за крайното 92-70. Това дава предимство на отбора на Иван Чолаков при евентуално равенство в броя на точките след завършаване на тази фаза от първенството на страната.
 

Срешата бе на приливи и отливи за двата тима. Дунав 2007 игра добре през първата и третата част, докато Ямбол взе втората и четвъртата. Въпреки отсъствието на Николай Господинов, гостите започнаха по-добре срещата и заслужено водеха след 10 минути игра с 2 точки (17-19). Ямбол отговориха през втората десятка, отбелязоха 30 точки в нея и на почивката вече имаха преднина от 10 точки (47-37). Дунав не бяха отписали мача до началото на последната четвърт, преди началото на която домакините водеха само със 7 точки (64-57). Ямбол обаче вкараха първите 17 точки в началото на последните десет минути и набързо решиха името на победителя.
 

След като позволи на Румен Шопов да го победи в Русе пред месец и половина, сега Иван Чолаков се реваншира на ученика си.
 

Мартин Дурчев отново се развихри като даде тон на своите съотборници от зоната за 3 точки. Ямбол вкараха 13 тройки от 28 опита, завиден процент от 46.4 %. Шест различни играчи на домакините отбелязоха от далечно разстояние  в срещата.

Дебют за домакините направи украинския център Вадим Река. Той влезе като резерва, но остави отлични впечатления у ямболската публика. Река вкара 11 точки, овладя 8 борби и подаде 3 асистенции. Един от добрите си мачове през този сезон изигра Мартин Хорозов, завършил с 20 точки, 8 овладени топки и 2 асистенции.
 

Първи мач в зала Диана, но срещу бившите си съотборници изигра Нинослав Тмушич. Той завърши с 14 точки и 13 борби. Най-резултатен за гостите бе Павел Нойков с 23 точки.
 

За отборът на Дунав 2007 идва мачът на истината другата събота. Те срещат пряк конкурент за влизане в осмицата, състава на Рилски спортист. Програмата до края става особено трудна за русенци, тъй като те ще са домакини след това на Лукойл Академик, Левски и ЦСКА, а навън впредвид факта, че играят много трудно не се вижда къде могат да зарадват феновете си. Така мачът с отбора от Самоков се превръща в ключов за двата тима, въпреки, че няма да гарантира влизането в осмицата. Русенци спечелиха първата среща в Самоков и имат леко психологическо предимство, но пък имайки предвид „английско” изглеждащия ни баскетболен шампионат няма да е изненада и поредната 2-ка в тиража. 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ – ДУНАВ 2007


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи